ONZE SPECIALISATIES

Algemene kinesitherapie & sportrevalidatie 

Algemene kinesitherapie & sportrevalidatie 

Manuele therapie

Manuele therapie

Myofasciale therapie

Dry Needling

Myofasciale therapie

Dry Needling

Bekkenpijn

Bekkenpijn

aLGEMENE kINESITHERAPIE & sportrevalidatie

U kan terecht in de praktijk voor revalidatie na een operatie, na traumatische en niet-traumatische sportletsels, voor overbelastingsletssels, bijrug- en nekklachten, voorhoudingscorrectie, voor postnatalerevalidatie, ...

Door een combinatie van manueletherapie en een individueel aangepast oefenprogramma wordt getracht u terug naar uw oorspronkelijk functioneren te brengen.


Indien u niet in staat bent zich te verplaatsen naar de praktijk, is er de mogelijkheid om aan huis te komen. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen.

Manuele therapie

Deze therapie heeft als doel een gestoorde gewrichtsfunctie te herstellen. Een blokkage in een gewricht kan klachten als pijn, stijfheid en een beperkte beweeglijkheid geven. Hierbij kunnen zowel mobilisatie technieken als manipulaties gebruikt worden om zo pijn te verminderen, als ook houding en bewegingen te verbeteren.


Dit wordt toegepast bij:

 • nek- en rugpijn
 • klachten t.h.v. het kaakgewricht
 • hoofdpijn en migraine
 • schouderklachten
 • heup- en liespijn
 • andere gewrichtsklachten

Myofasciale therapie - Dry Needling

Is een therapie die gebruikt wordt om pijn en klachten in spieren te verbeteren. Het verkeerd functioneren van spieren kan triggerpoints veroorzaken, wat lokale en gererefeerde pijn kan geven, als ook bewegingsbeperkingen en stijfheid.

Dit kan onstaan dooreen acuut trauma, maar is vaak te wijten aan chronische overbelasting. Een aantal factoren zoals stress, vermoeidheid en verkeerde houding hebben hierop een nadelige invloed. Door een combinatie van warmte, stretching, compressie en dry needling wordt getracht de spier en het triggerpoint terug tot een normaal functioneren te brengen om zo de pijn en andere klachten te verzachten.


Dry needling is een techniek waarbij een acupunctuurnaald in de spier tot het triggerpoint wordt gebracht om zo de spanning te doen verminderen. Dit is een veilige en effectieve manier van behandelen.


Wordt toegepast bij:

 • hoofdpijn
 • nek- en schouderklachten
 • kaakklachten
 • peesontstekingen
 • lage rugpijn met of zonder uitstraling

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

Bekkeninstabiliteiten bekkenpijnkomen tijdens, maar ook nade zwangerschap frequent voor. Dit kan reeds in een vroeg stadium en leidt vaak tot heel wat hinderin uw dagelijks leven. Via de methode van Cecile Röst worden uw bekken en lage rug terug in een stabiele situatie gebracht om zo tot een pijndemping te komen. De therapie is een combinatie van manuele technieken met aandacht voor houdingsaanpassingen en handige tips in het dagelijks leven. Dit is een efficiënte manier van behandelen en kan snel een verlichting geven van de pijn en ongemakken.